15 d’octubre 2008

Además de cornudos....Apaleados( Botiguers VS top manta)




Avui llegia a la revista CAMBRILS :

La policia local al premi de les FAP per la seva actuació contra la venda il.legal.

El tema de la venda il.legal és un d´aquells que em posa molt nerviosa . Sobretot perque és un tema suficientment complicat com per jutjar-lo a la lleugera.i , sobretot , perque estem tractant de gent que es guanya el pa amb això. ( COMPTE!!! TANT ELS VENEDORS IL.LEGALS COM ELS LEGALS)



Us explicaré quin és el panorama a Cambrils .

Des de fa , al menys 10ANYS ( que es diuen ràpid) els botiguers , demanen a l´AJUNTAMENT que posi fí a la venda il.legal . No els han fet mai cas , i el problema s´ha anat fent gran i més gran ...fins el punt de no poder-lo controlar .
Quasi 10 anys després la policia , a mans de la Senyora LAURA FORCADELL , va posar mans a l´assumpte i es va posar a perseguir aquests venedors .Els botiguers , semblava que començaven a respirar tranquils perque se´ls començava a fer cas a les seves reivindicacions . Semblava que es començava a posar fi a UN PROBLEMA GREU A CAMBRILS .


Van començar a posar vigilància als punts on aquest venedors s´acostumen a posar , però ells , es s´enfotien , literalment, de la presencia policial . No contents amb això , la gent , els compradors es posaven en contre dels agents ,perque , "pobres, no fan mal a ningú ". LA gent es posa sempre a favor de l´il.legal .
El problema d´aquests venedors és que no són ni un ni dos si no n´hi ha un futimé. Des de casa meva en ,100m, n´he arribat a contar 150, i això es repeteix quasi tot Cambrils. Fan quelcom d´il.legal ,ocupant el carrer , que hem pagat tots sense cap mena de respecte , ni pels botiguers de qui són competència desleial directa , ni per la gent que vol passejar per Cambrils . Vas pel Passeig i tot està INUNDAT de bolsos , colònies , samarretes , cinturons a qualsevol hora del dia .


I ara jo em pregunto :

Què pensa la gent quan compra a aquests venedors ?

1. pensen que estàn fent la bona obra del dia
2.pensen que estàn compran la SUPEROFERTA , perque els productes originals , són moooooolt més cars.



-Pensa aquesta gent ,que compra a un venedor il.legal ,en el mal que està fent als venedors que tenen les seves botigues , que paguen impostos , que creen llocs de treball , que paguen seguritat social dels seus treballadors , venguin o no venguin ?
-NO

-Pensa la gent ,que compra a un venedor il.legal ,que quan està comprant ,dóna de menjar a les màfies que hi al darrera d´ells ?
-NO

-Pensa aquesta gent ,que compra a un venedor il.legal ,que això que fa , només fa que ,cada cop, vinguin més i més cayucos , plens de gent perque a ESpanya es viu molt bé i hi ha feina , encara que això no sigui cert ?

-NO
-Pensa la gent que compra a un venedor il.legal , que mentres gasta en aquest senyor , moltes botigues s´estan fotent de gana , i que ells , a final de més , sí que han de pagar sous , estigui o no el calaix ple ?

-NO
-Pensa la gent , que compra a un venedor il.legal , que aquesta gent al cap de l ´estiu se ´n tornen al seu país i ja no tornen fins que comença la temporada i que molts mai legalitzaran la seva situació perque així els va molt millor ?
.-NO

-Pensa aquesta gent , que compra a un venedor il.legal , que està comprant coses falsificades i per tant està cometent un delicte?
-NO
-Pensa aquesta gent ,que compra a un venedor il.legal, que estàn ocupant un lloc públic, que hem pagat tots els contribuents i que no podem fer servir perque , literalment "ho ocupen tot ".
-NO
NO , NO , NO Tots els que compren a la venda il.legal, no pensen en res d´això només pensen en la seva butxaca .

El pitjor es que , a sobre ,quan els planteges la problemàtica, molts et diuen : "es que em fan llàstima" , "es que així els ajudo", "es que , pobre gent , no fan mal a ningú", "Es que els originals són massa cars"....


QUINA MENA DE SOLIDARITAT MALENTESA ÉS AQUESTA?

I tots els inmigrants que treballen a empreses , és que no necessiten ajuda?

I nosaltres, que no en necessitem d´ajuda?


Sóc partidària que tothom pugui creuar fronteres,per poder tirar endavant .
Sóc una ferma defensora dels "papeles para todos
" perque crec que, sobretot, als inmigrants se´ls ha de reconeixer legalment , per facil.litar la seva integració.
Sóc feliç quan veig que un inmigrant s´ha adaptat tant, que pot portar la seva familia. El que vull per a mi , ho vull per als altres.
Crec que la única manera d´ajudar a un inmigrant és integrant-lo , donant-li una feina i així ens ajudem mútuament.
Però si un inmigrant es dedica a la venda il.legal , mai no s´aproxima al mercat laboral real , a una empresa que , finalment , li pugui arreglar els papers . A part només es mou en un ghetto , que no li permetrà mai integrar-se al país on està . Penseu en la quantitat d´inmigrants que treballen a empreses ... Tots d´ells vàren començar sense papers .

Senyors , siguem seriosos , pensem en el que realment significa la venda il.legal i abans de comprar....REFLEXIONEM UNA MICA -
Si compreu al top manta pel seu baix preu , penseu que el mercat està prou diversificat , com per trobar tot tipus d´oferta.
Si compreu per ajudar-los , penseu, que hi ha moltres altres maneres i que fent això ,a la llarga, esteu ajudant a uns i enfonsant a uns altres.

I pel que fa al premi a la policia local , tot i que reconec que ho han intentat , que hi han hagut canvis , però ni molt menys està solventat el problema . Només cal venir a a meva i mirar des de el balcó ,per a veure la seva ineficàcia .
LA veritat és que un premi em sembla una exageració i un abús . No perdem el temps amb tantes xorrades i estiguem per la feina ... I no només la de posar multes!!!





1 comentari:

  1. Hola Cristina!
    Doncs me´n alegro que pensis així, perque jo tinc veritables discusions pel tema , que patim en carn pròpia a casa nostra . La gent ,no ho entén i tots els botiguers donen la batalla per perduda,sigui just o no.
    Au pos ! Una abraçada

    ResponElimina