20 de desembre 2008

Dissabte: excursió amb els escoltes / Sábado : excursión con los Escoltas

(TRADUCCIÓN AL ESPAÑOL, MÁS ABAJO)




A les 6 ha sonat el despertador , però jo ja m´havia llevat abans, per culpa d´un d´aquells malsons que tant em trasbalsen . El més fotut ha estat que ,amb mi, he despertat els nens :simplement els he agafat de la mà i els he fet sortir del llit perque un altre cop he somiat que hi havia alguna cosa a l´habitació que havia d´esclatar i, evidentment, per això , m´he endut els nens al menjador.Evidentment , estava sonàmbula i pensava que no els podia pas deixar allà!!! ( Algún dia explicaré els meus malsons torturadors).
Debien ser les 5:50 . Sortosament la sortida del llit forçada no ha estat traumàtica per a ells . S´han aixecat sense piular i han anat cap al menjador .Pobres! Son tan bufons , quan volen !... De totes maneres s´havien de llevar ,igualment les 6 perque avui tenien L´EXCURSIÓ DE NADAL amb, L´AGRUPAMENT i haviem quedat a les 7:15 a la plaça de l´AJUNTAMENT .( Aquests escoltes estàn sonats...)
Hem sortit a les 6:55 després que els nens es mengessin el seu habitual plat de CRSIPIS de xocolata. Hem passat per casa la iaia a dir-li adéu i a demanar-li l´al.lot perque l´Ismael es devia deixar el seu a Prades a l´ultima excursió i no en teniem per a ell . També els ha fet els esmorzars perque , a última hora ens hem adonat que no hi havia prou pa .Ma mare...la pobre !!! Sempre està en els moments que la necessito , tot i que després no podem estar ni un minut juntes perque ens matem!!!! . No vull ni pensar la cara que deu haver posat aquest matí, quan l´he trucada a les 6:45 per dir- li lo de l´al.lot i els entrepans .
Quan hem arribat a la plaça de l´Ajuntament , encara era negra nit . Els nens no entenien ben bé on anàven . Poc a poc ,entre badalls i amb les lleganyes enganxades als ulls, s´han anat trobant amb els nens i els caps de l´Agrupament Escolta Gent de mar . Es notava que tots tenien son. En lloc de l´alegria habitual de cada excursió ,avui la plaça s´anava omplint de nens mig adormits que caminaven com Zombis cap els caps .
Puntualment, hem sortit tota una filera de cotxes cap a Reus per agafar el tren . D´allà ,els nens anàven a Falset i de Falset a l´Espluga de Francolí, on hi passaràn la nit .
Quan hem arrivat, l´Estació era plena de gom a gom . Allà s´havien ajuntat amb un altre grup d´excursionistes , aquest cop joves d´uns 18-20anys .Només es veien motxilles. El sol ja havia sortit i els nens ja estàven més desperts i per tant , començaven a donar més pel sac , que és la seva feina habitual.
Jo ,mare histèrica -donde las haya- , he bombardejat als pobres caps amb instruccions per als meus nens , que si havien de vigilar que l´Omar no es treiés la jaqueta , que si li diguessin l´Ismael d´anar sovint al lavabo , que si la motxilla era molt pesada per l´Ismael que si.... Pobres! ... Em miràven tots amb una cara ... Devien pensar que aquí la única pesada era jo ... Però es que les dues últimes excursions se´m van encostipar tots dos perque no s´havien posat la jaqueta i feia un fred que pelava!!!!
A l´últim moment l´Ismael s´ha post a ploriquejar . He cridat la Mercè i una altra cap per dir-los que millor que se´n fessin càrrec elles del nen perque el que feia era fer-me xantatge emocional. M´he oplert de valor i li he dit : "Ismael : la mama se´n ha d´anar a treballar !" I he marxat .
Desde lluny , no he deixat d´observar-lo .Quan m´ha perdut de vista ,de seguida ,ha deixat de plorar ,ha canviat la cara , s´ha carregat la motxilla a l´esquena i s´ha acabat el problema!!! . Aquest és un xantagista i un "cuentista de no te menees..."
El tren estava apunt d´arribar.Els nens han passat a l´andana del davant pel pas subterrani.Anaven en grup. Realment en aquell moment m´ha fet una mica de respecte . I si es perdessin?. Però llavors he vist com el meu fill gran de 8 anys agafava de la mà al seu germà petit de 6. Ara ell era el responsable . He sigut conscient de l´importància d´aquestes sortides per a ells. M´ha recordat la primera vegada, que jo amb 13 anys , me´n vaig anar tota sola a Anglaterra. He cregut que , malgrat el meu patiment , era positiu per a ells i he marxat més tranquil.la. Total , demà ja ens tornarem a veure.


SÁBADO: EXCURSIÓN CON LOS ESCOLTAS (BOYS SCOUTS)

A las 6 ha sonado el despertador, pero yo ya me había levantado antes, por culpa de una de aquellas pesadillas que tanto me trastornan.Lo peor ha sido que , junto conmigo, he despertado a los niños :simplemente los he cogido de la mano y los he hecho salir de la cama porque otra vez he soñado que había alguna cosa en la habitación que tenía que estallar y, evidentemente, por eso, me los he llevado al comedor. Obviamente estaba sonámbula, pero yo no les podía en absoluto dejar allí!!! (Algún día explicaré mis pesadillas torturadoras)
Debian ser las 5:50. Afortunadamente la salida de la cama forzada no ha sido traumática para ellos. ¡Se han levantado sin decir ni pio y han ido hacia el comedor. Pobres! son tan monos, cuándo quieren ... !.De todas maneras tenian que levantarse a las 6 porque hoy tenían La EXCURSIÓN DE NAVIDAD con L´AGRUPAMENT ESCOLTA GENT DE MAR (LOS BOYS SCOUTS )y habiamos quedado a las 7:15 en la plaza del AYUNTAMIENTO.
(Estos Boy Scouts estàn locos...!!!!)
Hemos salido a las 6:55 después de que los niños se tomaran su habitual plato de CRSIPIS de chocolate. Hemos pasado por casa de la abuela para decirle adiós y a pedirle la linterna, porque Isamel debió dejarse la suya olvidada en la última excursión a Prades y no tenía . También les ha hecho los bocadillos porque, a última hora nos hemos dado cuenta de que no había suficiente pan. Mi madre... la pobre!!! Siempre está en los momentos que la necesito, aunque después no podemos estar ni un minuto juntas perque nos matamos!!!! . No quiero ni pensar la cara que debe haber puesto esta mañana, cuando la he llamado a las 6:45 para decirle lo de la linterna y los bocadillos.
Cuando hemos llegado a la plaza del Ayuntamiento, todavía estaba oscuro. Los niños no entendían exactamente donde iban. Poco a poco entre bostezos y con los ojos aún llenos de legañas ,se han ido encontrando con los niños y los Caps(monitores) del Agrupment . Se notaba que todos tenían sueño. En lugar de la alegría habitual de cada excursión ,hoy la plaza se iba llenando de niños medio dormidos que andaban como Zombis hacia los monitores .
Puntualmente, hemos salido toda una hilera de coches hacia Reus para coger el tren. De allí ,los niños iban a Falset y de Falset en l'Espluga de Francolí, donde pasaran la noche.
Cuando hemos llegado, la Estación estaba llena hasta los topes. Allí se habían juntando con otro grupo de excursionistas, esta vez jóvenes de unos 18-20años. Sólo se veían mochilas. El sol ya había salido y los niños ya estavan más despiertos y por lo tanto, empezaban a dar más por el saco, que es su trabajo habitual.
Yo ,madre histérica .donde las haya-, he bombardeado en las pobres monitores con instrucciones para mis niños, que si tenían que vigilar que Omar no se sacara la chaqueta, que si le dijeran a Ismael de ir a menudo al baño, que si la mochila era muy pesada para Ismael que si. ... Pobres ... Me miraban todos con una cara... Debían pensar que aquí la única pesada era yo ... Pero es que las dos últimas excursiones se me costiparon los dos perque no se habían puesto la chaqueta y hacía un frío que pelaba!!!!
En el último momento Ismael se ha puesto a lloriquear. He llamado a Mercè y otra monitora para decirles que mejor que se hicieran cargo ellas del niño porque lo que estaba haciendome era chantage emocional. Me he llenado de valor y le he dicho: "Ismael: ¡mamá se tiene que ir a trabajar"! Y me he marchado.
Desde lejos, no he dejado de observarlo. Cuando me ha perdido de vista ,en seguida ha dejado de llorar ,ha cambiado la cara, se ha cargado la mochila en la espalda y se ha acabado el problema!!! . Éste es un chantagista y un cuentista de no té menees...
El tren estaba a punto de llegar y los niños han pasado al andén de enfrente por el paso subterraneo . Iban en grupo. Realmente en aquel momento me ha hecho un poco de respeto. ¿Y si se perdieran?. Pero entonces he visto cómo mi hijo mayor de 8 años cogía de la mano a su hermano pequeño de 6. Ahora él era el responsable. He sido consciente de la importancia de estas salidas para ellos. Me ha recordado la primera vez, que yo con 13 años, me fui sola a Inglaterra. He creído que, a pesar de mi sufrimiento, era positivo para ellos y me he marchado más tranquila. Total, ya mañana nos volveremos a ver .

4 comentaris:

  1. Hola! que puc dir? espere que els xiquets s'ho passen bé, en quant al que has dit que t'has armat de valor per a que el teu fill no plorara, no puc dir més que t'admire, no tinc fills i encara sóc molt jove per a tindre'ls però crec que no ha de ser molt fàcil no fer cas al teu fill quan està plorant, aixina que t'admire per aconseguir fer algo tan difícil. Que et vatja bé!!

    ResponElimina
  2. Uff! , Factorizada, amb el temps, entens que els nens ens fan ballar com a baldufes i que fan amb nosaltres el que volen . Avui , per sort , l´he clixat de seguida i no m´he deixat entabanar . És un "cuentista" de mucho cuidado , el molt bandarra ....Menys mal que no hi era el meu marit sino hagués estat més difícil , perque ell de seguida fa el que ells volen .
    Ptonets!

    ResponElimina
  3. te felicito, qué sacrificado es el espíritu de madre, yo creo que si tuviera dos bellezas semejantes no dejaría que se alejaran de mí ni un instante :(

    ResponElimina
  4. Hola Marga , no sé si es sacrificado ,puesto que todo se hace por amor,lo único que sé es que se sufre mucho ...
    Al final , me doy cuenta que para que se formen , también hay que dejarlos ir. El problema es que el pequeño , el que lloraba , lo hace para ver cómo reacciono , y al final él es el que mejor se lo pasa.
    Y muchas gracias por lo de bellezas : la verdad es que lo son (Y que voy a decir yo...)

    Llevo dias siguiendo la polémica de tu último post pero no podía opinar ,por una cosa o la otra . Al final , ayer hice un discurso larguisimo , y , tonta de mi , sin querer voy y lo borro . Tengo que volver a pasar, nena.

    ResponElimina