01 de setembre 2008

L´estiu is over i anem resistint

El sol pica avui a Cambrils . La mar està llisa i es veu poca gent a la platja . És un d´aquells dies que tant ens agraden als Cambrilencs . No se sent el soroll de la gent , quasi no hi ha tràfic ...Sembla mentida que fins ahir no es pogués donar una passa .
Aviat ens podrem tornar a saludar els veïns , com cada dia,:
-"XEEEEC ! Què dius ??? "
-"Anar resistint".
Recordo el senyor Ramón , mariner de tota la vida . "Anar resistint" era la seva frase preferida , la repetia a tots els veins i forasters que s´aturaven a xerrar amb ell , mentre seia davant del Port , al costat de casa seva .
Era d´aquelles persones que tothom coneixia al poble i que després dels anys...es troben a faltar.
Recordo el dia del seu enterrament . La esglèsia era plena i hi havia un silenci colpidor , ple de respecte per una persona que s´havia convertit en algú entranyable al poble .

No sé si el seu "anar restint" tenia a veure amb el bestial estiu cambrilenc , que s´omple de ferotges turistes, plens d´exigencies per la gent del poble , o tenia més a veure amb la seva avançada edat . Potser ,per això, ell , vell mariner,utilitzava el simbolisme de quan la barca és arrossegada pel temporal,per explicar-nos com es trobava.

No sé ben bé a què es referia , però jo , des de llavors ho repeteixo, tal com feia ell , com si així la vida ens semblés un pèl menys feixuga .

L´estiu ha acabat , la gent ha marxat , els carrers són buits, o al , menys no tan plens ,la mar és plana , el sol pica . Som al Setembre , l´estiu is over i anem resistint



EL SOL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada